Bila suami tiada disisi

Assalamualaikum..

Ya Allah, sudah lama tak bersiaran. Langsung boleh terlupa yang ada blog… ngeeeeeeeeeeeee. Asyik bukak facebook jer kan. Itupun kalau buka, kalau tak buka..langsunglah tak tahu apa cerita sekarang. Even malam pun dah tak tengok news. Balik kerja terus tido. No..No..not simply terus tido, maksudnyer pukul 8 mlm mata dah nak zzzzzzzzzzzzzzzzzz, lagipun kafeel still breastfeed jadinyer terus tertidur sama. Oh sangat berbeza time management sekarang. Lagi pulak dah keje, lagilah…..rasa tak cukup 24jam…minta Allah tambah masa lagi.

Alright, sekarangni dah diberi 2 subjects untuk diajar di UMT. Position masih sama iaitu Felo akademik. Sesudah konvo and dah dapat kelulusan senat then barulah boleh dapat pensyarah tetap. Aduiii, lama lagi. So sekarang allowance tak dapat. Makanya duit jadi ciput…ngeeeee. But that’s not so important matter..yang penting tengah berdebar tunggu results from examiners.What the results could be?

Berbalik kepada topik di atas, bila suami tiada disisi maka:

1. Kehidupan macam tak lengkap. Iyelah sebagai family yang lengkap, mesti ada ayah ibu and anak2 kan. But now, position ayah takde. Jadiknyer, nak suruh suami tegur/marah anak dah tak adalah. Hence, kenalah marah anak sendiri-sendri.
2. Tak ada siapa yang tolong kerja rumah. Dulu waktu belajar, sincerely hubby yang tolong everything. From A to Z. Saya just tahu balik rumah masak. Hatta, bayar bil-bil utilities pun hubby yang buat. Boleh tak. Tapi skang, semua kena buat sendiri. At least, kalau kita dah basuh kain, hubby bolehlah tolong jemur kan.
3. Kereta. Aiiii ini pun satu hal lagi. dulu memang tak pernah ambik tahu pasal keta. Yang tahu naik keta. yang sometimes, hubby yang send to the office. Skang sendiri nak ingat. Isi minyakpun kena buat gak…:)
4. Yang ini romantik punya kes. Bila hubby takde..tak bestlah nak tido kan…selalunyer hubby tolong pakaikan selimut..hehhehehhehe betul tak tipu and bagi night kiss. Sekarang….tidur jerlah 🙂

Macam tu lah kisahnyer pengembaraan hidup seorang2 kat Terengganu. Hopefully, hubby cepat pindah. Ammmiin…mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan ini..amin

Advertisements

Kaki….

Bola..ingat tadi kaki apa ek? 🙂

Bukan saya yang kaki bola tapi hubby saya. Memang kaki bola. Sebut sahaja bola apa semua hubby main Bola sepak, bola kriket, bola hoki, bola runders…semua belasah

Dulu sebelum kahwin tak tahulah pulak hubby kaki bola. sebabnye memang tak pernah nampak hubby main bola. Nengok hubby dok bawa beg yang berat dia 20kg jer. 🙂 hubby dulu palapes (waktu kat U)…

Alright, last night sepatutnyer kami sefamili menonton kriket 20/20 Australia vs England kat MCG. Hubby memang nak pegi tengok jugak this year sebab tahunni dah last kat sini (insyaAllah), jadi makanyer kena pergi. Lagipun dia nak ambik gambar sefamili sebagai kenangan masuk kat MCG…One more thing, hubby dulu pemain state Johor kriket, even skang pun dah involved kriket Malaysia. Jadi dia nak observe environment cricket game kat sini. Makanya, disebabkan semangat yang meronta-ronta nak pegi, so hubby belilah tiket for three of us. Malangnya semalam hujan. Saya sangka hujan sehingga ke malam. So saya decided tak jadi pergilah. Takut gak..kang basah kuyup. Lagipun, main kriketni, stadiumni jenis yang open..kalau hujan nahaslah 🙂 and yet, dah tak larat nak lain tingkat paling atas stadium tu (ni khas untuk non-alcoholic area). So saya dah buat assumption, kena naik tangga. Pulak tu, pukul 11.00 malam baru ler game ni habis…Bila dah ada semua excuses tu dan bila dah timbang kanan dan kiri..so memang tak jadi saya nak pegi. Tinggallah saya n Nuha kat rumah. Menonton kat rumah jer lah jawabnyer.

Bila dah pukul 7.30 malam, hubby call….dia tanya dah bukak TV ker…saya kata iya…Hubby kata: “rugi tak pegi, tak hujan pun…lepas tu boleh naik lift kat tingkat atas stadium tu”…ahahahahahahaha…saya memang senyum kambing ah…nak kata apa lagi kan…tengok jerlah kat TV..sonang ceta.

 

What a busy me!

Salam friends,

How’r u guys doing? Hoping everything is fine. Me and family alhamdullilah. What a long silence ya? Actually, right now I am ‘chasing’ my respondents to fill up my survey. It seems so hard for me to get and reach them. The number of respondents still lower from my prediction. But I hope by this June, I mean end of May I shall to reach my target numbers. So, ya..really need to work hard. So today, I have some time to spend for me blog. I guess, everyday, hubby asks me to update my blog. It’s not that I am lazy but sometimes I have nothing to share. Oh ya, last weekend, I went to Bright to see the Bright festival in conjuction of the Autumn Season. It was so wonderfull for being there. I could see the colourful of Autumn season which I only watched it before on TV. However, today, I dont have time to put all my pictures in this blog. I will by this week to show you the pictures. Nonetheless, I managed to upload these pictures for you.

Should I to tell or not?

Before….

After…

I had in my mind last night the title for this entry and I jot it down. But it was last night. Before I went to sleep I have the idea what the post that I should post today. However, this morning my mind was thinking about other things which was this entry. Actually, the one that I should post today is not describing by these pictures. It was vice versa. Anyway, I am pretty sure that you can see the different between these pictures. Yes. I would like to extend my thanks to hubby because of him my study room looks comfy and neat. He cleaned up the room yesterday and made this room more spacey and roomy. Although he got back from work very late but he still had some times to clean up the room. I would not like to speak more but all I can say he is pretty diligent.