Selamat Tahun Baru

Alhamdullilah..kita dah nak hampir sampai ke penghujung Year of 2012 (which will be tomorrow!). Alhamdullilah dengan Izin-Nya tahunni segala apa yang diingikan dimakbulkan Allah. Syukur ke hadratNya. Tiada apa yang lebih bermakna sekiranya apa yang kita inginkan berakhirnya dengan seperti apa yang kita impikan. InsyaAllah, tahun baru bermula dan tahun 2013 mudah-mudahan apa yang didoakan moga-moga tercapai hendaknya. Walaubagaimanapun, semua apa yang kita inginkan tidak datang bergolek. Semuanya kena usaha. Sesuai dengan firman ALLAH S.W.T yang bermaksud- Dia tidak akan merubah nasib kaum itu kecuali kaum itu sendiri yang mengubahnya. Usaha-usaha-usaha dan usaha tanpa mengenal jemu. Alhamdullilah juga dengan IzinNya PhD saya berakhirnya dengan jayanya. Walaupun banyak dugaan dan cabaran..alhamdullillah semua dapat diharungi dengan jayanya.

Bila mengimbas kembali memori perjalanan hidup sebagai pelajar PhD…kepayahan sukar untuk digambarkan. Dengan 2 orang babies yang Allah kurniakan semasa belajar semacam bebanan yang mungkin tak akan mampu dibawa. Namun berkat sokongan dan doa sekeluarga serta bantuan dari suami, semua dapat diharungi. InsyaAllah, jikalau ada kelapangan ingin berkongsi suka-duka bergelar pelajar PhD. Iya bila ada kelapangan.

Apapun, semoga tahun 2013 membuahkan lagi kejayaan. beberapa resolusi tahun 2013 yang ingin dikongsi:

1. Mudah-mudahan Nuha khatam quran by the age of 5 years old. Ini impian utama sekarang.
2. Diizinkan Allah untuk menghantar ibubapa menunaikan haji.Hadiah kepada mereka berdua yang bersusah-payah membesarkan saya tanpa keluhan.
3. Mungkin untuk mengandungkan anak ke 3 -mudah-mudahan.
4. Berpindah rumah baru – InsyaAllah…

With my eldest daughter Nuha…

54581_10152278730710005_157963679_o


177222_10152280528550005_1894791094_o

IMG_7220With my heart and soul…husband and kids..love them all.

IMG_7226with my parents…

IMG_7218with my famili…tak semua hadir konvokesyen

I feel honoured

Alhamdullilah, dengan izin-Nya berjaya menamatkan PhD. Walaupun agak lama untuk menanti pengakhiran semua ini, namun terselit berita yang tak diduga. Berkongsi cerita mengenai PhD ini…saya submitted the thesis by September last year. After 3 months waiting for the results which was given to me by December, one of the results was passed but the other results was not that good. Well, I was given some times to do the corrections (the-not-so-pass-results) and by May this year I have submitted the corrections to the examiner. It’s so sad to find out that the second examiner hold not to examine the thesis. I felt I like “why on the earth the examiner was so cruel?”. The research committee at my university had kept calling the second examiner to get his feedback for a month, but still the examiner missing in action. After a while wait, then the research committee has decided the thesis has to go for the new examination.

At that time, I like felt so stress, frustration and depressed. But I keep myself calm and ask myself to terima all this as dugaan from Allah. I keep praying all time that the examination will be going smooth. I also thanked to ALLAH that He met me with my very nice supervisor who are so helpful and keep giving me motivation words. The new examination was given two months period. And last Thursday, Alhamdullilah Allah the almighty, the results was excellent. I was shocked when read the results..alhamdullilah it was PASS without correction. It’s really amazed me. I kept crying all the day after found out that excellent results.

Alhamdullilah, now I am waiting for the senate endorsement from my university. All I can say…if we rely ourself to Allah, insyaAllah at the end of road there is bright path that we never thought.

Some review commented by the examiner

Although a number of studies are already carried out to understand student satisfaction in higher education sector in various contexts and with different variables, this study delineates the factors contributing to student satisfaction and behavioural intentions that are very specific to the universities in the state of Victoria that have been successful in the lucrative and competitive international higher education markets. Its findings are highly valuable in designing our programs and services to cater to the needs and expectations of the current and future international students who arrive here to pursue quality higher education. These are some of the important contributions made by this study to our knowledge and practice.

Alhamdullilah, it’s all over

ACKNOWLEDGEMENTS

 

Al-hamdu lillaahi Rabbil-‘Aalamiin – ‘All praise unto Allah, the sustenance of the universe, the most gracious’. Because of Him I managed to complete this study and He sent some wonderful people to help me complete this challenging journey.

First and foremost, I would like to thank my wonderful supervisors Prof. Valerie Clulow and Dr. Vaughan Reimers for their never give up guidance, trust, support and understanding in completing this study. I must say that it was a great experience to be guided by such dedicated and knowledgeable supervisors. I am indebted to them for helping guide me to become a good researcher.

I would like also to thank Dr. Yelena Tsarenko, Dr. Peter Townsend, Dr. Neil Diamond, Dr. Brian Cooper and my friend – Raja Yasmin Raja Abdul for helping me with the methodology of the study. Their advice and attention are very much appreciated.

My sincere appreciation extends to my friends in the Faculty of Business and Economics at Gippsland campus (Roshaiza, Mona, Nafisah, June, Sham, Sharizal and Bharat). Thank you all for your support and motivational talks. I will never forget all of you. Special thank goes to my beloved husband and my children for their understanding and patience. Thank you also to my beloved parents Padlee Shahibon and Rosmini Salamat, mother in-law, sisters and brother and relatives. With their endless prayers the journey to complete this study was a smooth one. 

The thesis is submitted

Fening..ker Pening…

Salam…

 

Hahahaha..tengah pening kepala..tak tahu kenapa…bukan pening kepala sebab sakit kepala..tapi pening sebab last minute..analysis yang saya buat tu..ada pulak lah yang tak kena…tengah cuak..boleh ker tak submit by next month. Supervisor pulak kata:

What follows is easy to fix, so don’t let what follows panic you.

Adoii yai..rasa nak menjerit…okey. I need expertise for SEM…..I really need. Tetiba pulak teringat meeting yang lepas2 dengan supervisors. Depa tanya, boleh tak saya buat SEM. Saya pun kata OKEY. aisshhh kalau lah tahu macamni jadi yer, CONFIRM tak buat. Last minute, rasa macam semua buat tak betul pulak…why on earth this could happen to me? 🙂 hehehhehehehe…

Alright nak solat…pening kepala a.k.a confius!

HELPPPPPPPPPPPPPPPP 🙂

 

Supposed it was today..

Hari ini genap 3.5 tahun kat bumi Melbourne. cepatnyer masa berlalu. Hari ini juga sepatutnye saya dah submit thesis. Tapi Allah tidak mengizinkan lagi untuk saya submit thesis. Bukan belum rezeki. Disebabkan both SVs belum finalise everything makanya submission ditangguhkan and I’ll be here in Melbourne for another 3 months. Yes 3 months. And hopefully it wont be extended again. Kita merancang namun tuhan yang menentukan.

Sebulan sebelum tarikh ini, both SVs have made their agreement on the submission. Tetapi suddenly on 2.5.2001 they called me for a meeting. At that time, I knew something was wrong. Bila masuk kat bilik SV. Dia dah minta saya cool down. Then apa lagi mula lah dia start cakap tentang hal ini. Memang tak boleh terima at first sebab my mind dah ready to go home. Of course, go home for good. But it was left as a dream. Lepas SV minta another extension for 3 months. At first, I am a bit upset and gave some reasons and excuses why I should submit on 25.5.2011. Namun, semua itu tidak menjadi. :). Nak tahu saya siap bawa husband pegi jumpa SVs bagi explain kat hubby. Macam gitu sekali kan…..hehehehhehe..memang tak boleh terima.

Barang-barang dah siap nak shipping semua. Tapi still shipping jugaklah sebab dah janji dengan company tu.

Itulah saya katakan sebelum ini, if kita dah ready but the other party tak ready..kita nak buat macam mana kan..both parties kena reach the agreement then I think boleh submit. Ini saya katakan belum sampai rezeki lagi. Lagipun, mungkin rezeki Kafeel masih kat sini.

So now, saya buat apa yang patut kat thesis. re-structure sana skit, sini skit.

Alright, malas nak cakap banyak. So saya ready. Walaubagaimanapun, saya tetap kena balik sebab adik will tie the knot by 2 weeks time. Wah tak sabar nak jejak kaki lagi kat Msia and this time bawa Kafeel sama.

regards.