Keluarga baru kami

Assalamualaikum,

Apa khabar? Harap semua okey. Alhamdullillah saya sekeluarga sihat juga. Ni baru balik dari Malaysia. Wah sangatlah penat travel within 10 days dengan two kids. Baru tahu camner ceta bila ada anakni…tapi kena enjoy bila travel dengan family baru rasa best. Alhamdullilah juga keluarga saya telah menerima keluarga baru. Nama bro-in-law saya Wandy..nama penuh dah lupa..hhehehehhehehehhe..penat gak kerja kahwinni…sebab apa, saya tak tempah catering. Nenek saudara saya yang masak. Kebetulan dia memang tukang masak untuk event kahwin. Jadik sekali lagi alhamdullilah..save budget. Iyalah orang skang kalau kahwin budget mesti lebih 30,000..tak sah kalau takde duit sebanyak tu…ni anggaran kalau nak kahwen mewah plus catering.

Bila ada family yang boleh bantu masak-masak ni lega skit..sebab boleh save kat mana-mana. Iyalah kerja kahwin ni duitnyer keluar macam air paip..kalau tak tahu organise..habisler..anyways, kalau dah menabung untuk kahwin bolehlah tarik nafas lega..kalau yang tak..emmm faham2 jerlah. Saya dulu kahwen pun takde financial saving. Memang takde. Pula kahwen beberapa bulan sebelum fly…lagilah. Buat kad kahwin pun a month before the event. nak beli itu ini semua last minute. Nasib baik hubby banyak membantu. Duit kenduri kat rumah saya pun dia sediakan..iyalah saya time tu kerja tetap pun takde. baru lepas belajar. duit gajipun cukup-cukup jerk. jadi bila kata nak kahwin jugak..kenalah dia sedia duit lebih skit..duit kat pihak dia and saya. Tapi itulah jangan ikut cara sayani..ni cara tak selamat…hhehehehehhe…so nak kahwin kena saving…yang penting..niat kerana Allah. lagi satu sebelum kahwin make sure banyakkan solat istikharah atau hajat minta petunjuk kat Allah, samaada pasangan kita itu adalah yang terbaik untuk kita. Sometimes kita yakin dengan pilihan and sometimes tak..jadi mintaklah petunjuk dari-Nya.

Alright ini some of the pictures yang sempat diambil oleh asik-adik..saya tak sempat nak mengambil gambar. Sejujurnya, sewaktu majlis kahwin saya tak dapat nak entertain kawan-kawan saya, sedara mara dan teachers. Mana yang sempat, sempatlah..mana yang tak sempat maaflah. sebab saya tolong nenek saudara saya kat dapur. Tolong angkat air, buat air, tolong kemas sana skit…kena lah turun dapur kan..nanti nenek saya kata..dah belajar tinggi2 tapi susah nak tolong orang kat dapur 🙂

Oh ya, selepas event adik saya, event kafeel gunting rambut. This time pun memang tak sempat nak bergambar only bergambar beberapa jam sebelum majlis berlangsung sebab tolong-tolong kat dapur :)…apapun seronok balik Msia walaupun dalam 10 hari.

majlis bersanding, dewan sabindo

(ada baju kahwin lagi sebelum ni, yang ini baju potong kek)

Ni majlis berinai…pengantin lelaki dah balik umah…Daddyku yang sangta sempoi..pakai seluar jeans jerk… 🙂


ni sebelum majlis gunting rambut.nengok mata saya tu sangatlah lebam…tak cukup zzzzzzzzzzzzzz

Tahniah

Salam,

Dah lama tak bersiaran ek…:D…quite busylately with all the works which never seemed showing the positive thing. Yupp..it’s already a month I run for the SEM analysis but no good results I produced so far. So pity!..Well, it never given me up. I will try and try until I produced a good model of the study that I delighted me…insyAllah. Alright, I would like to inform you all guys that I confirm to go back Malaysia..Yeayyyyy!..happy..happy cos I can meet my beloved family and friends and of course I can eat dishes or anything (provided halal) that I could not get here, seriously..Apart of that news, I received photos of my sister..my younger sister of her engagement. Although, I could not attend the engagement but I am very happy to hear that news. At least, something good is with her. She’s the one who really secretive in our family. Never talked about her relationship nor going-out with any guys…tup-tup dah engaged!…TAHNIAH 😀

with my beloved daddy

Babai Jijah

Salam,

Semalam dah hantar adik kat airport..alhamdullilah, adik dah sampai Malaysia safe and sound. Sedih jugak bila dah hantar family kat airport..nak nangis tapi control ayu tak bagi nangis :D…Bila lagi nak jumpa ek..mudah-mudahan lepasni jumpa terus..tak yah lagi datang sini…

Anyway, adik saya dah berada kat sini three weeks. Kesian jugak kat dia sebenarnya….sebab 3 minggu in a row temankan saya pegi opis. Muka dia macam bosan jerk dok opis…muahehehehehehehe…Lagipun time ni saya sangat kritikal dengan analysis..itu sebab saya kena pi opis selalu..kalau tak kat rumah pun saya boleh study. WRONG TIMING…jadi hujung minggu ajelah bawa dia jejalan kat Philip Island…bagi makan kanggaru, pegi naik Mt…main salji..and pergi bawa kat city Melbourne..roda-roda nak beli skit barang….itu jerlah yang sempat nak bawa dia….

Oh ya, bila dah hantar dia semalam…hubby kata kat saya..tinggal lagi kita bertiga..

To Jijah,

Nanti aku balik jangan lupa kita punya plan mau jalan2 di Universal Studio..bawa cheng-cheng and Wan sekali :D..Hopefully, you have enjoyed you stay while you were here.

She’ll come

Lagi 2 hari sampailah adik bongsu ke sini…

Tak sabar nak tengok apa my mum bagi barang..

Wah rindu seh!

Kalau dah datang kenalah bawak jalan-jalan…

Ermmm thinking kat mana lagi kat Victoriani tak jalan..rasa semua dah cover..

Ingat nak pi

  1. Lakes Entrance,
  2. Mt. Buller,
  3. Philip Island, feeding the Kangaroos as requested by her
  4. Of course last but not least Melbourne City
  5. Lagi….Monash University lahhhhhhhhhhh 😀
  6. Lagi…jalan2 jugak…study pun kena jalan jugak- Okey 😀
  7. Lagi..kena simpan duit sebab nak jalan kan 😀 ngeheeeee

Rafting, anyone?

Have you ever experienced rafting? If you are the one who like this type of activities why dont set your times to experience it. Rafting as we all know is an activity that challenge your physical and metal. It using an inflatable raft to navigate a river. If you go to Sabah or Kota Kinabalu you should try it. You may contact Borneo Tawakkal Travel to get the best price.

Interesting right?

Jadi sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi number yang berkenaan. Seronok sebenarnyer melancong ke Kota Kinabalu. Bukan sahaja dapat memakan seafood yang segar tapi jugak dapat menikmati alam semulajadi yang tiada tandingannya seperti Gunung Kinabalu, snorkeling di Pulau Sipadan atau mungkin ingin membeli mutiara pada harga yang luar biasa!

Oh ya, sebut sahaja nama saya kerana Borneo Tawakkal Travel itu kepunyaan adik dan ibu saya. Jadi anda mungkin dapat discount price 😀

Thanks Mum

Happy Mother’s Day to my beloved MUM in Sabah…Mummy, if you read this…I just want you to know that I love you so muchhhh. Thank you from the bottom of my heart for all your sacrifies for growing me up to be a good person. Now, I know why should I love you this much..Dont be cried mummy..I will get back to see you once I have done all my works here…
I miss your cook
I miss your voice
I miss your touch..
Why should I say more…

Not forgetting my mother in law…

and to all friends..anyway, To Ifa..thank you so much for the award..I wish someday that I will be the best mum for my children…
 

HAPPY MOTHER’ DAY EVERYBODY