Raya..Raya dan Raya lagi

Assalamualaikum,

Ada orang tak? dah lama tak ada entry baru..sangat BZ ok and tak sempat nak ambik2 gambar and upload kat sini. So anyways, macam mana persiapan raya tahun ni, baju raya?baju anak,baju suami?..persiapan raya saya macam tu jugak..cumanyer saya buat awal sebulan sebelum puasa. Saya ni malas nak kelam-kabut beli barang anak-anak. Barang-barang sendiri last minutes pun takpe….. 😀 …kalau beli barang anak, saya kat dalam butik tu mahu 3/4 jam…itu satu butik..kalau berbutik-butik, sehari lah jawapnyer..dan memang betul pun memang seharian kat luar..takpe penat boleh makan and minum. Tapi kalau time puasa membeli-belah nampak gayanye kalau penat, pandai2 lah sendiri nak pergi rehat..makan and minum sah-sah tak boleh.

So tahunni raya kat Sabah..yeeaaayyy…setelah 5 tahun tak beraya, akhirnya tahun ini saya beraya kat Sabah. Tak sabar nak jumpa inak and my moyang..rindu sangat kat dia orang. Lepas tu, insyaAllah, nak bawak Kafeel and Nuha jumpa my moyang. Ini first time..Nuha and Kafeel jumpa moyang saya…and my moyang jumpa piut dia…So, insyallah, saya akan cuba merajinkan diri untuk mengambil gambar…mungkin guna kamera adik…saya dah lama takde kamera…ingat kena beli satu kan… 🙂

So, ok..nanti saya update lagi yer..insyaAllah..memang tak janji…keje banyak sangat…

Terakhirnya, saya ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin…mudah-mudahan kemeriahan raya tahunni lebih baik berbanding sebelumnya.

regards,

Lindah

Salam Hari Raya

Assalammualaikum,

I guess it was still not to late to wish selamat hari raya. This year I have celebrated eid mubarak in Malaysia after 3 years celebrate it in Melbourne.

It was actually a rush for me to settle everything in Melbourne. After I submitted the thesis, I had to clean up the house and packed the clothes and any stuff that needed to go with me by plane. My husband requested to turn home (Malaysia) earlier as he wanted to celebrate raya in Malaysia.

Now I have settled down in Terengganu. I am serving with Universiti Malaysia Terengganu for some years. It quite challenging for not having hubby around as he is now working in JB. So I have to be in Terengganu with Nuha and Kafeel. Luckily, I have my daddy accompanies me for 1 month. I dont feel so lonely since he is around. My dad helps me a lot especially to look after Nuha and Kafeel as I have not send them yet to any daycare center. Nuha now is having fever. Pity her. She is struggling so much to adapt the new environment. Especially with the hot weather. Keep asking me on our home in Melbourne. Kafeel, he is sweating a lot and trying so much as well to adapt new environment.

Till we meet again, I wanted to write alot but there is a thing I do by now…

Salam Lebaran 2011 Malaysia...