Nak Buat Apani?

Assalamualaikum,

image googled

MasyaAllah, dah 4 hari saya sangat freeeee…dan saya rasa dah melakukan pembaziran yang amat sangat. Sungguh!…saya dah hantar draft terkini the whole thesis to both SVs and now I am waiting for their responds. Bangun pagi on Monday semalam ingat nak buat apa yang patut like buat pembacaan ker, atau apa sahaja yang berkaitan. Tapi tak terbuat. Hence, saya blog-hopping…macam takde tujuan hidup. Harini pula, bagi motivasi kat diri buatlah Table of Contents…lepas dah buat tu..nak buat apa lagi dah tak tahu….adohhh pening yah buk!

Ni tetiba pulak nak buat entryni..nak menulis..tangan memang dok gatal nak menulis…otak pulak dok berfikir-fikir itu dan ini…Itulah manusia ni kan..bila Allah dah bagi banyak masa free dah tak tahu nak buat apa..bila takde masa, mulalah gelabah…mulalah complain tak cukup masa..walhal, Allah dah bagi masa secukup-cukupnya untuk kita melakukan aktiviti harian…

Setiap hari bukak email nak tengok apa SVs punya reaction kat thesis..tapi iyalah kenalah logikkan..takkan depa nak baca the whole thesis within short period…mestilah take some times kan!..sayani yang tak sabar…Actually, I proposed SV to seek for their agreement to submit the thesis by next month…Mesti dia orang dok pening kepala…apa kes dengan student akuni…time nak dekat delivery boleh pulak fikir macam tu kan…sebabnyaaaaaa…nak mengurangkan burden..but Allah knows better right..takpe SABAR.

This coming Friday, hubby suggest to have a short holiday at Geelong and bawa Nuha pi mandi-manda. Oklah kan..at least bolehlah terisi skit masa..but then, I am still wanting to do my works…argghhhh kenapakah?

I pray that both SVs cepat-cepat baca the draft and forward back to me as quickly as they can..so cepat skit nak buat correction apa yang patut kan….Kalau kat Msia..bolehlah lepak kat kampung kalau takde keje sangat..kalau kat sini nak pi shopping mall pun dah malas..tak tahu nak tengok apa and nak beli apa..kat otak ni…nak cepat buat semua..habis semua..so that I can go home earlier.. AMINNNN…

Advertisements

2 thoughts on “Nak Buat Apani?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s